Eftermiddag i parken

 
 
"Vad ska vi hitta på imorgon efter förskolan?" frågade Eric efter vi kommit tillbaka till Söder från en tur till Aspudden. Hela denna vecka har vi gjort mysiga saker ihop eftersom jag hämtat vid 12. Under de tre timmarna på förmiddagen hinner jag det mesta så vi har eftermiddagarna fria. Visst, det är inte det renaste hemmet vi bor i. Men hellre lite skit i hörnen (och ramlösa flaskor under soffan ni vet) och mer tid med kidsen då det är noll stress. 
Plus att det är så mycket lättare att vara iväg än att vara hemma med båda just nu. 
"Det känns som jag fortfarande har sommarlov för vi hittar på saker efter förskolan" fortsatte Eric iallafall. Och så ville han planera in vad vi ska göra imorgon. Vädret får styra.
 
Fredagar är han ledig iallafall, precis som förra terminen. Och nu precis som då hänger vi på Öppna Föris. Träffar kompisar och Adam får chans att hänga med några bebisar med. Det är ju inga av våra vänner som har barn i Adams ålder. Antingen är de lite äldre och börjat Föris, eller så är de yngre och med det lite mindre tåliga för Adams framfusighet. 
 
Ja men idag var vi i Aspudden iallafall. Underbar park, har ni vart där? De renoverade hela parken förra året tror jag det var, och det blev så himla fint där. Mycket krypyta för Adam, mycket klättergrejer för Eric att öva motoriken på. Lyckan idag var när han tog sig uppför rutchkanan - bara sådär! Djuren var roliga att kolla in tyckte båda kidsen. Eric var inne hos kaninerna men hade inte tålamod att vänta på att de skulle komma fram. 
 
Efter lek och allt så fick barnen mellis som jag tagit med hemmifrån. Morgonens smoothie som Eric ratade då mixade jag med lite kakao, äppeljuice och jordnötsmör och helt plötsligt var den "smaskens" och dracks upp på någon minut.