Trots och självkänsla

Freeeedag! Underbara, sköna,slappa,regniga fredag... Vi startade dagen med rytmik där vi sprang på en gammal klasskompis till mig - kul! Trots en välfylld matlåda ville Eric ha smoothie så det gick vi såklart och köpte innan vi gick in på Akademibokhandeln där jag var på jakt efter 3 böcker. Hittade 2 av dem och tyvärr var de inte på rea...
 
 
Är väldigt nyfiken på båda böckerna och ska börja läsa dem i helgen. Trotsboken kommer väldigt lägligt då Eric börjar visa mer och mer tendenser och vi vill inte bli "nej,sluta,lyssna,stopp HÖR DU VAD JAG SÄGER" föräldrar. 
Hoppas på tips hur vi kan bemöta hans utveckling istället för att se det som att han jävlas, för det göra han ju inte. Han upptäcker sin vilja och det är ju jättesännande - men så jäkla utmattande och stressande om vi ska iväg och han absolut ska klä på sig i det minsta av hörnen eller när han helt plötsligt blir minibebis och inte kan någonting.
 
Jag kan verkligen förstå honom. Ju mer en lär sig och ju mer av världen som kommer nära blir det ju läskigt, då kanske det är lättare att bli liten. Som när han var "Katten" jämt. Det är han inte längre, men förstår att det måste vara lättare att bemöta världen i ett alterego istället för sig själv när en inte vet än VEM han egentligen är.
Invecklat?
 
Med känsla för barns självkänsla - den boken har jag hört mycket bra om och kassörskan gjorde tummen upp så hoppas den är bra, mycket retorik! 
 
Den sista boken jag ville ha hade de inte med hon var snäll och beställde den så den kommer nog nästa vecka. 
Så i helgen blir det antagligen en slapphelg med mycket caféhäng när Eric sover så vi kan plöja!